Treenitunnelmia

Kävin eilen pitkällä lenkillä Puijon poluilla. Maisemat olivat sykähdyttävän kauniit ja polut mainiossa polkujuoksukunnossa, kiitos poluilla tallanneille ulkoilijoille ja maastopyöräilijöille. Vaikka polkujen kunto oli priimaa, ei sitä ehkä naisen kunto ollut ;) 45 minuutin jälkeen olin valmis heittäytymään hankeen pitkäkseen, tuntui jokseenkin tahmealta. Palautin mieleeni siinä hetkessä viime kesän alppien lumon ja hetket, jolloin lukuisten tuntienkin jälkeen oli kyky juosta. Hitto soikoon, kyllä se pari tuntinen pitää mennä nytkin. Ajattelin ensi kesän Hetta-Pallaksen juoksua, 55 kilometrin seikkailua yöttömän yön selässä. Kiinnitin huomioni talven lumouteen ja päätin, että lenkki kerrallaan tästäkin tulee varmasti helpompaa. Kun olin juossut tunnin, unohdin tahmeuden ja nautin hiljaisuudesta ja luonnon kauneudesta. Hymyilin ja tervehdin vastaantulijoita ja yhdessä ihailimme luonnon kauneutta. Pakkanen puraisi mukavasti poskipäitä, mutta muuten liikkuessa oli todella lämmin. 

Parin tunnin jälkeen metsästä tuli onnellinen nainen,  hiukset lumihuurussa ja posket punaisena. Kannatti lähteä. Tämä oli ihanaa. 
Viime aikoina olen kyllä liikkunut säännöllisesti, mutta juoksu on jäänyt vähemmälle. Viime syksystä lähtien olen syttynyt Body Compat-ryhmäliikuntatunnista, ja sen innoittamana ilmoittauduin mukaan kuntonyrkkeilyynkin. Jotain huippua noissa lajeissa on. Työpäivän jälkeen voi mennä huhkimaan aivot nollille täpötäydessä salissa, sen suurempia ajattelematta. Pitää keskittyä hetkeen ja liikkeeseen, jotta pysyy mukana. Ihanan terapeuttista. :) Viikonloppuisin puolestaan olen pyrkinyt ulkoilemaan ja liikkumaan pidempiä lenkkejä, sauvakävellen, juosten tai retkeillen. 

Nyt kuitenkin vuoden kääntyessä kesää kohti, tulee alkaa miettimään, millainen harjoittelu tukisi tavoitteitani. Lue lisää: Juoksutavoitteet vuodelle 2019. Olen ajatellut, että juoksen kymmenennen puolimaratonin todennäköisesti kesäkuussa Helsinki Half Marathonilla. Se sopisi aikataulullisesti hyvään saumaan. Heinäkuussa on edessä sitten se polku-ultra. Hyvin on aikaa, mutta koko ajan kuljemme lähemmäksi kesää, joten harjoittelua ei passaa unohtaa. Tällä hetkellä esimerkiksi puolimaratonin alittaminen 1:40 tuntuu toooodella kaukaiselta, mutta minulle tyypillistä on ollut asettaa tavoitteet sellaiseksi, jotka voin varmasti saavuttaa. Siispä tällä kertaa tavoitteita korkealle. Sitäpaitsi, se patistaa harjoittelemaan ;)


Kun päivät alkavat näyttää tältä ja valonmäärä lisääntyy, alkaa myös juoksukipinä kasvaa. Sen tiedän. Talven kuvioihin tulee varmasti jossakin määrin myös hiihto ja tietysti luonnossa retkeily. 
Luonnossa sielu lepää. <3

Tammikuun alun liikunnat näyttäneet tältä: 
vko 1:
ma:body compat
ti:kävelylenkki, kotijumppa 30min
ke: lepo
to: body compat
pe:lepo
la: kävelylenkki + liikkuvuus
su: retki Etelä-Konneveden kansallispuistossa, 3 h lumitamppausta

vko 2:
ma-ke: lepo/ flunssan tuntua
to: vatsa-peppu 45 min + bodycompat 50min
pe: 45  min jumppa + tanssitunti schbam 45min
la:  juoksupitkis, sis.kävelypätkiä, 17km 1h 50min
su: aamu: sauvakävely 2h 12km, ilta: body balance 60min

vko 3: 
ma: body attack
ti: lepo
ke: kuntonyrkkeily 1h 30min
to: bodycompat
pe: lepo
la: polkujuoksu 15 km, 2 h
su:aamu: talvijuoksu/rymy lumipoluilla 14km 1:42 h,
ilta: lihaskunto 60 min + body balance 60minIloa treeneihin - nautitaan monin tavoin! 
Miten sinun treenailut ovat sujuneet? 

Kommentit