Jos istuttaisiin kahvilla..

Pitkästä aikaa kuulumispostausta luvassa. Tovi on vierähtänyt viimeisestä blogikirjoituksesta, kun aurinkoisten päivien aikana ei kovin paljoa ole malttanut sisällä istuskella. Mutta kuulkaas, nyt on sellainen sää, että eipä ole heti hinkua ulos. Lunta on nimittäin täällä riittävästi. Puuh.

Aloittaisin siis varmasti meidän kahvihetken sään päivittelyllä, koska se nyt vaan hämmästyttämään ja ottaa vähän päähänkin, juuri kun saatiin sulat tiet ja huikeat polkubaanat.. Mutta noh, minkäs mahtaa. Tämä viikonloppu pitää sitkutella lumen seassa ja ensi viikolla se toivottavasti sulaa. Eihän se elämäkään ole aina yhtä auringonpaistetta ;)


Kertoisin, että olen lähdössä Kuusamon karhunkierrokselle juoksemaan 34 km matkan ystäväni kanssa. Ystävälläni on ensi kertaa luvassa näin pitkä polkujuoksu, joten lupauduin lähtemään hänen kanssaan tätä matkaa taivaltamaan. Onpa kiva fiilistellä ensikertalaisen kanssa tavaroita yms. juttuja! Ihanaa! Tämä on myös hyvä treeni itselleni valmistautuessani alppireissuun, joten eipä lopulta tarvinnut kauaa miettiä lähtisinkö mukaan. En kiellä, etteikö hetken käynyt mielessä pidempikin matka, mutta tällä kertaa ystävän seura vie kyllä voiton. Olen juossut reitin jo kahdesti, ja kertaalleen olen ollut vaeltamassa Karhunkierroksen reitin, joten reitti on tuttu. Mutta tietysti ystävän ekakerta tämänkaltaisessa tapahtumassa tuo tähän kertaan oman erikoisuutensa. 

Aiemmat jutut juoksuista löydät: 
2018 NUTS Karhunkierros 31K, Huh luin tuon oman juttuni juuri ja en muistanutkaan, miten vaikea viime kevät olikaan, ja millainen kiitollisuus tuossa juoksussa olikaan. Kiitosmieli siitä, että sain juosta! Muistuttaa tähänkin päivää siitä, miten todellakin saa olla tästä hetkestä kiitollinen! 

2015 NUTS Karhunkierros 31K Tämä oli minun ensimmäinen polkujuoksutapahtuma, tässä jutussa on aistittavissa ensikertalaisen polkujuoksuhuumaa. :)Kertoisin meidän huipusta Puijon Mahdin -kauden avajaisista, joka oli viime sunnuntaina. Silloin paistoi vielä ihanasti aurinko ja lumet olivat sulaneet. Olipa ilo vetää pari ohjattua lenkkiä Puijon maisemissa ja jutustella polkujuoksusta porukan kanssa. Meidän kevään ja kesän ohjelmiin kuuluu ohjattuja viikkolenkkejä, jäseniltoja ja retkiä lähimaastoihin. Lisäksi vedämme yhdessä muutaman muun seuran kanssa sauvakävelylenkkejä Puijolla. Lisäksi syksyllä järjestämme Trail Cupin. :)  Mahti kesä siis tulossa! 

Kertoisin viime aikaisista treeneistä, jotka olen viettänyt mäessä. Olen nyt viikoittain tehnyt mäkitreenejä siten, että olen sauvonut ylös ja juossut alas. Esimerkkinä Puijon rinteessä vietetty 1,5 tuntinen, jossa kipusin sauvoilla ylös ja juoksin alas. Tai vappuaaton 20 kilometrin lenkki lähimaastossa, jossa on noin 700 metrin pituinen reitti ylämäkeen. Tätä on kiva sauvoa ylös ja juosta sitten alas. Tämä on profiililtaan sellainen, jossa uskaltaa juosta reippaasti alas toisin kuin Puijon rinne esimerkiksi. Olen tosissaan tykästynyt tämänkaltaiseen treeniin! Ja hyvä niin, koska juuri tämänkaltainen treeni on parasta valmistautumista alpeille, koska tämänkaltaista touhua meillä on siellä luvassa. Kertoisin vapusta. Aaton tosiaan vietin mäessä juhlimalla omalla tavallani. Vappupäivällä puolestaan pääsimme herkkupöytien ääreen sukulaisten kanssa pelailemaan ja herkuttelemaan. Lopuksi varmastikin jutusteltaisiin vielä kesästä, joka toivottavasti pian koittaa :) Kesän suunnitelmista ja tulevista reissusta. :) 

Kahvihetki ei olisi yksinpuhelua, vaan kysyisin mitä sinulle kuuluu? Olisipa kiva, jos ilahduttaisit tätä hetkellistä lumimasennus-päiväääni kommentilla :) 

 

Kommentit

 1. Mua vähän ärsyttää tämä kylmennyt ilma. Yhden lenkin ehdin juosta lyhytlahkeisilla trikoilla, sitten jo pitikin kaivaa pidemmät lahkeet ja kerrastopaita. Tampereella ei lunta kertynyt maahan asti mutta räntää ja lumihiutaleita on nähty.

  Sitten mua vähän jännittää Karhunkierroksen 34 km kolmen viikon päästä. Näin jo ensimmäisen unen, olin pakkaamassa, harmi vaan että mitään muuta en muista unesta! Lähiaikoina on alettava koota listaa, että mitä pitää pakata mukaan. Ensimmäinen kerta niin en tiedä mitä on edessä. Vaikka kuinka lukee rapsoja ja kuuntelee kokemuksia niin ei se kuitenkaan ole samanlaista kuin se mitä tulee kokemaan ja tuntemaan itse.

  Ja tänään kävin uimassa maauimalassa, edellinen lämminvesiuinti olikin viime syksyltä maauimalan sulkeutumisviikonlopulta. 26-asteinen vesi oli aikamoinen kontrasti, kun keskiviikkona pulahdin 6-asteiseen järveen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi sää on nyt jo parantunut, mutta kyllähän tuo takatalvi kismitti kummasti. Jospa ne kunnon kesäkelit olisi tänäkin vuonna edessä :)

   Mutta voi että ihan mahtavaa, kun on ensimmäinen polkujuoksu edessä. Olet siinä onnekkaassa asemassa, että juuri se ensikerta on kutkuttavan ihanaa, eikä sitä tule enää toiste. Joten nauti ihmeessä! Lähempänä pitää varmaan tarkastella, että minkälaista säätä se lupaa juoksuun, niin pystyy itsekin valmistautumaan pakkaamiseen. :)

   Mukavaa ja virkistävää viikonloppua, mikäli rohkenet pulahtamaan järveen toistamiseen!!

   Poista

Lähetä kommentti