Juoksutavoitteet vuodelle 2020

Noin vuosi sitten marraskuussa asetin juoksutavoitteet vuodelle 2019. Halusin juosta ennätykseni puolimaratonilla ja osallistua Hetta-Pallas 55 km:n ultramatkalle. 

Kumpikaan ei näistä toteutunut. Kumpaankaan en näistä osallistunut.

Alkuvuodesta asetin nimittäin uuden tavoitteen: polkujuoksuvaelluksen Italiassa. Vauhtikestäyys vaihtuikin pitkiin mäkitreeneihin. Nautin suunnattomasti pitkistä mäkitreeneistä, jossa tunti tolkulla saatoin kivuta mäkeä ylös ja juosta alas. :) Lisäksi ulkoilin paljon ja juoksentelin poluilla niin yksin kuin porukalla yhdessä.  Alppivaelluksen lisäksi juoksin tänä vuonna kaksi kisaa, jotka molemmat olivat varsin extempore. Ystäväni kanssa juostu Nuts Karhunkierros 34 km:n kisa muistutti taas siitä mahtavasta juoksukisojen jälkeisestä endorfiinipöhinästä ja juoksutapahtumiin liittyvästä yhteisöllisyydestä ja siitä hyvästä fiiliksestä, mitä näissä karkeloissa on. Puolestaan syksyllä juoksemani elämäni toinen ultramaraton (75 km) osoitti, miten nautinkaan näistä pitkistä polkujuoksuista. Ja miten kiitollinen saakaan olla, että vuosien elämäntapaliikkuminen on kasvattanut henkistä ja fyysistä kuntoa niin, että ylipäätään voi juosta tuonkaltaisen matkan. Tämän vuoden päätteeksi on rinkkaan pakattu jälleen huippuja elämyksiä ja lukuisia voimavaramuistoja tuleviin haasteisiin. 


Ensi vuodelle olen asettanut kaksi tavoitetta. Olen ilmoittautunut NUTS Karhunkierros 83km:n matkalle  ja loppukesästä on tiedossa viikon elämysmatkailu alppimentorien kanssa Aostanlaaksossa.

Olen kääntänyt katsettani jo tulevaan vuoteen ja tällä hetkellä minulla on menossa "voimakausi". Keskityn nyt monipuoliseen lihaskuntoharjoitteluun, jonka lisäksi viikonloppuisin ulkoilen ja juoksen pitkän lenkin. Tätä jatkan nyt ainakin tämän vuoden loppuun. Tammikuun alusta kuviot hivenen vaihtuvat ja myös mäkitreenit pikkuhiljaa kutsuvat. :)

Näissä merkeissä siis kohti tulevaa vuotta, ja uusia unelmia. Keskittyen kuitenkin myös tähän hetkeen. <3


Levollista joulun odotusta!

Olisipa kiva kuulla, millainen juoksuvuosi sinulla oli ja oletko asettanut juoksutavoitteita ensi vuodelle?

Kommentit

 1. Sun suunnitelmat kuulostaa hyvältä! Mun ensi vuoden tavoitteet on parantaa aikaa katu- ja polkupuolikkaalla ja kokea jokin polkumaraton. Tänä vuonna olin Vaarojen maratonilla (pisin matkani tähän mennessä) ja toisaalta tekisi mieli lähteä sinne uudelleen, sillä turhan pitkäksi venynyt aika jäi harmittamaan, mutta toisaalta tekisi mieli kokea jokin toinen polkumaraton ja erilainen reitti. Haaveena ensi vuodelle on myös polkujuoksuvaellus mutta auki on vielä se miten ja missä tämän toteuttaisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten huippuja ja osittain siis samansuuntaisia suunnitelmia myös sulla! Polkukisailua ja polkujuoksuvaellusta! Mulla itseasiassa on suunniteltu syksylle myös vaarojen maraton. En ole käynyt aikaisemmin ko.tapahtumassa, vaikka useasti siitä haaveillut.

   Ajattelitko polkujuoksuvaellusta Suomeen vai maailmalle?

   Poista
  2. Polkujuoksuvaellukselle haluaisin ehdottomasti Alpeille mutta todennäköisempää olisi ehkä tulevana kesänä saada se onnistumaan Suomen tai Ruotsin Lapissa. Hyvä vaihtoehto sekin ja jääpähän sitten vielä haaveita tuleviin kesiin toteuttaa se myös Alpeilla. :)

   Poista

Lähetä kommentti